biti ja- afirmacije

Svi mi smatramo da smo drugaciji od bilo koga drugog, sto i jesmo u smislu da smo mi jedinstvena, unikatna jedinka. Ali, vrlo cesto sebi ne dajemo dozvolu da ispoljimo tu razlicitost ili uopste ne primecujemo da ne ispoljavamo svoje pravo ja. Umesto toga, ne odobravamo sebe i cesto, nesvesno ili svesno, zameramo sebi tu razlicitost, kritikujemo sebe gore nego sto bi nas najveci neprijatelj kritikovao. Svaki put kada nesto ne uspemo da uradimo povoljno po nas, ili stvari ne idu onako kako smo planirali, ili vidimo da nekom drugom ide bolje nego nama, mi sebe kritijujemo i pitamo se:”kako to da oni uspevaju a ja ne?”

Uporedjujemo se sa drugima i merimo svoje vrednosti i kvalitete prema drugima, prema standardima i kriterijuma drugih. U isto vreme, duboko u sebi svesni smo da smo drugaciji, da mi to nikada tako ne bi mogli da radimo ili mislimo i zarko zelimo da budemo upravo to sto jesmo. Kontradiktorno, zar ne?!

I ta kontradiktornost je ono sto nam pravi najvise problema u zivotu. Znamo da u ovom zivotu- univerzumu, vlada zakon privlacnosti – zakon po kome se slicnosti privlace. Zakon po kome jedna vibracija energije privlaci sebi istu energetsku vibraciju i ne moze da privuce energiju razlicite vibracije od sebe same. A ovde imamo na delu dve suprotnosti – razlicite vibracije energije:

  1. Svesni smo da smo jedinstveni, unikatni, drugaciji od drugih;
  2. Ocekujemo od sebe da radimo, mislimo, ponasamo se, da dobijamo (i sta sve vec ne), onako kako drugi to rade.

Da, treba uciti od drugih

Ali ne da bi bili kao oni. Ucimo od drugih da bi bolje i jednostavnije ispoljili sebe i svoj nacin izrazavanja sebe, svojih sposobnosti i talenata. I ne pitajte se, “koje to ja talente imam?” Svi mi imamo talente. Talenat se ne svodi samo na umetnost; talenat se ogleda u svakoj oblasti naseg zivota – u pranju sudova, tocenu pica, tranju prozora, citanju, nacinu hodanja,… za bilo sta sto radimo potreban je talenat, tj. nas tenat se izrazava u svemu sto radimo. I naravno, talenat je 1 ili 10 % a 90% je ucenje i vezbanje. Ali ucenje da ispoljimo na najbolji nacin svoj sopstveni talenat- talente, da gledajuci druge naucim kako da na najbolji, najlaksi i najjednostavniji nacin ispoljimo ono sto jesmo, da usavrsimo sebe, a ne da postanemo kao drugi, da postanemo ono sto nismo.

Jednom mi je prijatelj rekao – nije bitno sta radis, cime se bavis; ako si najbolji u tome sto radis bices najbolje i placen. A onda sam ubrzo naisla i na dokaz njegovih reci – jednu gospodju u Americi placaju 25000 $ za cupanje obrva – eto gde moze da vas dovede to sto ste ono sto jeste i najbolji  u onome sto radite. Oprah wingfy je voditelj kao i mnogi ali ocigledno najbolja u svom poslu.

Vecina neuspeha u nasim zivotima zasniva se upravo na ovom “kurslusu”, na ovoj kontradikciji u nama samima. Sto bi rekli, “kako da nam bog (nasa dusa ili nazovite to nesto kako god hocete) da ono sto zelimo kad mi nikako da se odlucimo da li cemo da budemo “ja” ili “on/ona.”

Mada, predpostavljam da vec znate da, koliko god da odlucite da budete kao neko drugi, to je nemoguce – kopija nikada ne moze da bude ista originalu. Vi ste dosli na ovu planetu da budete ono sto jeste, vi, jedinstveni, unikatni i zato, i da pokusate da budete neko drugi nece vam uspeti – nista u vasem zivotu nece funkcionisati – to je zakon. Mnogi od nas su to vec pokusali i videli da ne funkcionise, zato ste sada ovde i citate ovo.

Znaci, LEK za nas zivot je u tome da damo sebi dozvolu da budemo ono sto jesmo, sve ono sto mozemo da budemo – sta god to bilo i kakvi god talenti iz nas izasli na povrsinu, ako ih vec nismo svesni. Sigurna sam da, ako se zamislite malo, mozete nabrojati dosta toga za sta smatrate da dobro radite, da vam ide od ruke, da imate talenat.

U nastavku cu vam dati neke afirmacije koje vam mogu pomoci u tome da ispoljite sebe na najbolji moguci naci i da prevazidjete neke sumnje u sebe. Ako ne znate, afirmacije su pozitivne tvrdnje koje uticu na menjanje nasih verovanja, iz negativnih u pozitivna. Rad sa afirmacijama nije autosugestija sto mnogi pogresno misle. Kod autosugestije sugestivnost osobe je maksimalna, tj. osoba vec veruje u to sto sebi sugerise, jer jedino tako moze da ima efekat.

Rad sa afirmacijama nije magicni stapic, vec nacin da promenimo negativna verovanja i ubedjenja u pozitivna i na taj nacin privucemo u svoj zivot pozitivne dogadjaje i iskustva – kao sto rekoh prethodno, “zakon privlacnosti – slicnosti se privlace”. Negativno verovanje ne moze da privuce pozitivan dogadjaj u nas zivot – jednostavno nije ista vibracija energije; magnet privlaci metal ali ne moze plastiku, zar ne?!!

 

Afirmacije – ja dajem sebi dozvolu da budem ono sto jesam

 

Ja dajem sebi dozvolu a budem sve ono sto jesam i sve ono sto mogu da budem i ja zasluzujem sve najbolje u zivotu. Ja volim I cenim sebe i druge.

Ja imam poverenje u sebe.

Ja dajem sebi dozvolu da budem drugacija od drugih, da budem svoja, hrabra i inovativna.

Ja volim svoju hrabrost i razlicitost.

Ja dajem sebi dozvolu da ucim druge i da ucim od drugih.

I ja sam uspesna u svemu sto radim.

Ja imam poverenje u sebe.

I sam uspesna u svemu sto mi padne na pamet da uradim.

Ja volim uspeh i prosperitet.

Ja zasluzujem uspeh i prosperitet upravo ovakva kakva sam.

Ja sam vredna i radna i ja sa ljubavlju radim sve ono sto volim da radim.

Ja imam poverenje u sebe.

Ja dajem sebi dozvolu da radim sve ono sto volim da radim i ja zasluzujem sve najbolje u zivotu.

Ja sam sposobna da uradim sve sto zelim i sve sto mi padne na pamet.

Ja sam sposobna da naucim sve sto me zanima i ja sa ljubavlju i lakocom pamtim sve sto me interesuje.

Ja dajem sebi dozvolu da ucim i da napredujem.

Ja volim da ucim i napredujem na svakom polju mog interesovanja.

Ja imam poverenje u sebe.

Ja podrzavam i odobravam sebe u svakoj mojoj ideji i zamisli.

Ja dajem sebi dozvolu da radim stvari drugacije od drugih.

Ja volim to sto sam drugacija.

Ja odobravam sebe i prihvatam sebe sa ljubavlju i ponosom.

Ja imam poverenje u sebe.

Ja imam pravo da radim i mislim onako kako zelim i volim da radim I mislim.

Ja volim i ja sam ponosna na moje postupke i na moj nacin razmisljanja.

Ja sam ponosna na sebe, na moje sposobnosti koje god one bile.

Ja sam savrseno svesna svojih sposobnosti i ja dozvoljavam sebi da sa lakocom ispoljavam svoje sposobnosti i da svojim sposobnostima gradim svoj uspeh i prosperitet.

Ja dajem sebi dozvolu da radim sta god volim da radim i to me cini uspesnom I prosperitetnom.

Ja dajem sebi dozvolu da budem inovativna i drugacija od drugih.

Ja dajem sebi dozvolu da radim sve ono sto volim da radim.

Ja dajem sebi dozvolu da ispoljavam i zivim svoje prirodom dato pravo na slobodu da budem sve ono sto jesam i sto mogu da budem.

Ja volim moju slobodu da odaberem sta god smatram da je dobro po mene.

Ja dozvoljavam sebi da budem hrabra i da slobodno radim sve sto zelim da radim.

Ja volim sebe i ja sam sigurna i bezbedna u svakom trenutku.

Ja dajem sebi dozvolu da se upustam i probam nesto novo i drugacije, da exsperimentisem.

Ja imam pravo da eksperimentisem u zivotu i za mene je sigurno i bezbedno da experimentisem.

Ja volim da eksperimentisem i svaki moj eksperiment je uspesan i dobar po mene.

Ja volim i odobravam sebe upravo ovakvu kakva sam i za mene je sigurno i bezbedno da budem ono sto jesam.

Ja imam poverenje u sebe.

Ja volim sebe I ja sam sigurna I bezbedna.

Ja dajem sebi dozvolu da budem sve ono sto jesam I sve ono sto mogu da budem I ja zasluzujem sve najbolje u zivotu. Ja volim I cenim sebe I druge.

Amin (I to je tako)

Cmok i sijajte kao zvezda, jer vi i jeste zvezda vaseg zivota!

Kraj tekstata

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

loading…


Potrazite savet eksperata

Tarot, Vidovnjaci, Andjeoske karte, Lecenje, Saveti,....

Tarot, Vidovnjaci, Andjeoske karte, Lecenje, Saveti,....

Pratite nas

Kategorije

Najnoviji clanci

Teme

Uloguj se

loading...

Podeli