Candida (kandida) – postoji samo jedan jedini lek

Evo sta kaze wikipedia o candidi albicans (kandidi): Најчешћи разлози настанка кандидијазе ( Candida albicans ) су: прекомерна употреба антибиотика широког спектра, употреба контрацептивних таблета, прекомерна хигијена полних органа употребом алкалних сапуна (који уништавају нормалну флору слузокоже), трудноћа, менструација, неадекватан веш, неадекватни хигијенски улошци, нерегулисана шећерна болест итд. Лоша регулација шећерне болести смањује отпорност организма на инфекције, јер крв и телесне течности имају више глукозе што их чини добром подлогом за развој микроорганизама.

Најчешћи облици овог обољења су вулвовагинална, орална и кожна кандидијаза ( Candida albicans ).

Код жена се јавља пецкање и свраб полног органа и појачан секрет беле боје. Слузокожа је запаљена, црвена, отечена, са беличастим колонијама гљивице. Ове промене могу да буду и без наслага, са обилном беличастом секрецијом у вагини и јаким сврабом. Симптоми су поготово изражени након полног односа јер трење додатно појачава осећај пецкања и свраба.

Код мушкараца се углавном не јављају симптоми (асимптоматски носиоци). Могу се евентуално јавити беле наслаге на глансу пениса и препуцијуму и секрет из мокраћне цеви.

Код оралне инфекције јавља се упала и беличасте наслаге на слузници усне шупљине, упала језика који је напет и црвен, и стварање красти.

Кандидијаза ( Candida albicans ) коже захвата обично просторе између прстију шаке, најчешће између трећег и четвртог прста. Јавља се у виду јасно ограниченог црвенила, беличастих наслага, влажења и свраба. Болест се често види код домаћица, посластичара и људи који често раде са рукама у води. Кандидијаза коже јавља се често и код гојазних особа на прегибним површинама или испод дојки код жена.

С обзиром да антибиотици подстичу раст гљивица они се не користе, већ се прибегава антимикотичкој терапији. Код жена се примењује у облику вагиналета и мелема које се примењују споља, а код мушкараца у облику крема. Терапија се може спроводити и таблетама (такође антимикотицима) и обично симптоми након терапије брзо нестају. Осим тога, 6-8 недеља се примењује посебан дијететски режим исхране, који подразумева смањен унос угљених хидрата и алкохола (поготово у првим данима дијете).

Ali, nije sve bas tako jednostavno

U nastavku pogledajte video o tome kakvo je moje iskustvo sa kandidom (candida albicans) i sta je jedini moguci lek; sve ostalo samo ublazava simptome. A i neke afirmacije koje vam mogu pomoci da izlecite kandidu (candid-u albicans).

Cmok i sijajte kao zvizda, jer vi i jeste zvezda vaseg zivota!

Kraj teksta
Share
Sandra

Sandra

Zivotni trener- duhovni ucitelj; konsultantacije za rad na sebi

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.