Christiane Northrup

Ovaj clanak sam nasla na saitu casopisa Sensa i, naravno, morala sam ponesto i da dodam 🙂 : (http://www.lovesensa.rs/clanci/pro-age/isceljujuci-zvuci)

Inace, bukvalni prevod naslova knjige je: Mudrost menopauze – kreiranje fizickog i emotivnog zdravlja i isceljenje tokom “promene”

 Podsetio me na vezbe disanja koje sam radila pre dvadeset godina i pomalo ih zapostavila.

Cudo jedno, sta nam um radi cim nam bude malo bolje – fizicki. Tako brzo zaboravimo da smo bili bolesni i koliko je uzasno to bilo, a time zaboravimo i da radimo ono sto je dobro po nase zdravlje.

Naravno da i dalje radim vezbe disanja, tj. obracam paznju na nacin disanja pri svakom “ulasku u meditaciju” i cesto radim vezbe disanja za Adjna cakru (6 cakra – ono sto zovemo trece oko), ali ove vezbe su malo specificnije i vrlo efikasne kod zdravstvenih problema. Naravno, ti zdravstveni, fizicki problemi nisu odvojeni od nase psihe, tj. nasih energetskih centara, cakri. Stavise, kao sto cu mnogo puta to napomenuti, zdravstveni/fizicki problemi su samo spoljna manifestacija loseg energetskog stanja naseg bica.

wisdom-christiane 

Svetski poznata doktorka Christiane Northrup

u svojoj najnovijoj knjizi „Tajni užici zrelosti“ (The Wisdom of Menopause), preporučuje jednostavne vežbe koje isceljuju telo, ali i osećanja, i u naš život unose mir i blagostanje.

… Autorka smatra da smo u dodiru sa svojom pravom prirodom tek kada dozvolimo da nam sreća i uživanje uđu u život.

Uz mnoge korisne savete, Christiane Northrup opisala je šest vežbi koje naziva “šest isceljujućih zvukova”. Vežbe se temelje na mudrosti tao učitelja Mantaka Chija, a pomažu u transformaciji stresnih, negativnih osećanja u pozitivne emocije.

Vežbe su dobile nazive prema zvucima koje ispuštamo tokom vežbanja i svaka se odnosi na određeni organ i odlicne su – mislim, efikasne 🙂 :

1. HSSSSSSSSSS (PLUĆA):

S rukama iznad glave, okrenite dlanove i pogledajte gore. Zamislite da udišete hrabrost i samopouzdanje, a kada izdišete, vizuelizujte izdisanje tuge i samokritičnosti. Ne zaboravite da proizvodite zvuk hsssssssss.

2. ČUUUUUUUU (BUBREZI):

S rukama na kolenima, zaoblite leđa i usmerite pogled napred. Udahnite nežnost i smirenost, a kada ispuštate zvuk, izdahnite strah i sumnju.

3. ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ (JETRA):

Sklopite ruke iznad glave, dlanova okrenutih prema spolja, nagnite se ulevo i usmerite pogled gore. Udahnite ljubaznost i samoprihvatanje, a izdahnite ljutnju i frustriranost.

4. HAAAAAAAAA (SRCE):

Zauzmite položaj kao u prethodnoj vežbi, ali se nagnite udesno. Udahnite ljubav, radost i poštovanje, a izdahnite užurbanost, nestrpljivost i ravnodušnost.

5. ŠIIIIIIIIIIIIIII (TROSTRUKI GREJAČ):

Počnite s rukama iznad glave. Zamislite da pritiskate valjak niz celu dužinu tela. Dlanovima pritisnite ravno dole od glave prema kukovima i završite upirući prstima o pod. Udahnite osećaj blistave vitalnosti, a izdahnite suvišnu vrućinu i staru, bolesnu energiju.

6. HUUUUUUUU (SLEZINA):

Utisnite prste pod levo prednje rebro, a potom se nagnite napred na prste. Udahnite iskrenost i pravednost, a izdahnite stres i brigu. Kada proizvodite ovaj zvuk, činite to grlenim glasom, blago stežući mišiće grla.

Cmok, i sijajte kao zvezda, jer vi i jeste zvezda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

loading…


Potrazite savet eksperata

Tarot, Vidovnjaci, Andjeoske karte, Lecenje, Saveti,....

Tarot, Vidovnjaci, Andjeoske karte, Lecenje, Saveti,....

Pratite nas

Kategorije

Najnoviji clanci

Teme

Uloguj se

loading...

Podeli