web analytics

Ko je (bre) vas postavio za Bogove?!

ko-bog

Da li ste malo umorni od onoga, “OVAKO TREBA.. ONAKO TREBA (misliti, radit, ponasati se, izgledati)! Ja jesam!

Neminovno se postavlja pitanje:

Ko je (bre) vas postavio za BOGOVE?! I ko ste “VI” uopste?!

‘Ajde da se malo odmorimo od svega i BUDEMO ONO STO JESMO- sta god to bilo i kako god bilo! Naravno, postoji samo jedan uslov, a to je da nikoga ne ugrozavamo. Bolje receno da budemo ono sto jesmo a ne da prkosimo svojim ponasanjem. Prkos nije “ONO STO JESAM”. Prkos je pasivna-agresivnost. Prkos je odbrambeni mehanizam EGA. Ego je uvek uslovljen spoljnim okolnostima. Ego je uvek u “otporu prema drugima ili okolnostima”. Znaci “ONO STO JESAM” nikako ne moze da bude deo Ega, vec samo nase unutrasnje, sustinsko bice. I to nase bice je slobodno, neuslovljeno, originalno i uvek zasnovano na ljubavi prema sebi a ne “otporu prema drugima” kao sto je to Ego. Iz tog naseg izvora, izvora zvanog “ONO STO JESAM” ne moze da se izrodi nista drugo da ljubav i prihvatenje; ljubav i prihvatanje sebe i drugih upravo onakvim kakvi smo-su.

Da li ste primetili…

Da li ste primetili da u svakom razgovoru ogovaramo i kritikujemo tamo neke ljude? U svakom razgovoru se kaze: “Oni su ovakvi i onakvi.” Da li ste se ikada zapitali ko su to ONI? Ko god da ucestvuje u razgovoru, uvek su to neki ONI, koji su losi. Vi razgovarate sa nekim i konstatujete: ” oni su …. (neka kritika).” A onda taj neko ode pa razgovara sa nekim drugim i sa tim nekim drugim konstatuje isto:”oni su…..”. Cudno, zar ne? Ko su to ONI, ako svi, svako od nas ima istu konstataciju?

Oduvek me to uzasavalo! Sa kim god da se nadjem i koja god da je tema u pitanju, obicno se svodi na – kako su ljudi uzasni (ONI) – lazovi, varalice, samo sebe gledaju, uradili mi ovo, uradili mi ono, ……. . I svaki put se pitam, “svi ponaosob pricaju istu pricu o drugima (ONI), pa kad je tako, kad smo tako svi ponaosob svesni i dobri i savesni i lojalni i pravedni i dobri prijatelji (sto je uvek zakljucak doticnih, trenutno prisutnih osoba), ko su to onda ONI? Ko su ti ONI koji su susta suprotnost – nesvesni, lozi, nesavesni,….??? Ako svako o sebi prica pozitivno a druge blati, ko su to onda ONI, negativni i zli?!”

Ostavimo druge na miru

Prestanimo da izigravamo Bogove! A time cemo i sebi dati dozvolu da budemo “ONO STO JESMO” i za cime svi toliko “vapimo” i oplakujemo svoju sudbinu kako nam nije dozvoljeno da budemo “ONO STO JESMO”.

  • Ja imam pravo na svoje misljenje. Ja imam pravo da otvoreno iznesem svoje misljenje. Ja imam pravo da se ponosim svojim nacinom razmisljanja. Oni imaju pravo na svoje misljenje. Oni imaju pravo da otvoreno iznose svoje misljenje i da se ponose svojim nacinom razmisljanja.
  • Ja imam pravo da radim ono sto volim i zelim da radim na nacin na koji volim i zelim da radim. Ja imam pravo da radim stvari na svoj nacin. Oni imaju pravo da rade ono sto vole i zele na nacin na koji to vole i zele da rade. Oni imaju pravo da rade stvari na svoj nacin.
  • Ja imam pravo da se ponasam onako kako volim i zelim da se ponasam. Ja imam pravo da budem ono sto jesam. Oni imaju pravo da se ponasaju onako kako vole i zele. Oni imaju pravo da budo ono sto jesu.
  • Ja imam pravo da izgledam ovako kako izgledam. Ja imam pravo da volim svoj izgled ovakav kakav je. Ja imam pravo da budem ponosna/an svojim izgledom. Oni imaju pravo da izgledaju onako kako izgledaju. Oni imaju pravo da vole svoj izgled. Oni imaju pravo da budu ponosni svojim izgledom.
  • Ja imam pravo da budem ovde, da zivim ovaj zivot onako kako ja to zelim. Oni imaju pravo da zive ovaj zivot onako kako oni to zele.
  • Ja imam pravo da imam sve sto volim i zelim da imam, i da se ophodim i rukovodim svojim starima onako kao ja to zelim. Oni imaju pravo da imaju sve sto vole i zele da imaju. Oni imaju pravo da se ophode i rukovode svojim stvarima onako kako to oni zele.
  • …….. slobodno nastavite ovu listu svojih i tudjih prava.

 

Cmok i sijajte kao zvezda, jer vi to i jeste.

[wysija_form id=”2″]

Share
Sandra

Sandra

Zivotni trener- duhovni ucitelj; konsultantacije za rad na sebi

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.