Kako se osloboditi strahova – Abraham Hick

Abrahan hicks - kako se osloboditi strahova

U ovom tekstu, Abraham Hicks objasnjava kako da se oslobodimo strahova, bolje reci, sta treba raditi u trenutku kada naidju strahovi i nesigurnosti. Tekst je za one koji vise vole da citaju nego da gledaju video, mada cu vam na kraju teksta dati i video. 🙂

Već nedeljama mi je bila namera da budem prvi ovde i zato sam vam zahvalan za ovu potvrdu. I znam da ne trebam da postavim pitanje ko je izvan vorteksa. Tako da to nije važno. Ono što sam želeo su neka razjašnjenja, jer ranije sam mislio da mi je potrebno, kada naiđu strahovi da uradim skalu emotivnog vođenja kako bi se oslobodio, a onda sam nedavno čuo da nije nas posao da očistimo svoje probleme, ono što nas muči, već da je naš posao da ih ignorišemo. Pa sam se pitao, ako bi mogli malo više da pričate o tome.

-Ok mi smo pričali o tome da je ljudska tendencija da dođe do srži problema, ali vi mora da ste primetili da ne postoji Srz, ne postoji dno do koga treba doći, jer kada se fokusirati na ono što ne želite zakon privlačnosti jednostavno samo kaže OK evo ti još, evo ti još tog,a evo ti još toga. Tako da što se više fokusirate na ono što ne želite vi time više podelite svoju energiju i jos više se zaključate, zaglavite u tim mrežama koje nisu vaša centralna mreža. Tako da je divno doći do shvatanja toga šta ustvari radite. Zahvalni smo vam što ste upotrebili tu reč namera jer smo mi mnogo govorili o tom segmentu namere, jer mi ćemo samo da vam damo nešto direktno, jer vaše pitanje u stvari upravo to traži, tako će vam biti lako da čujete.

Najbolje svesno kreiranje je ono koje je urađeno unapred a ne posle činjenica.

Drugim rečima imajući nameru ili ono što mi zovemo prethodno asfaltiranje, tamo gde je vazduh čistiji vi možete da pokrenete momentum, da pokrenete taj zamah koji pokrece stvari. Ali, ako čekate dok ne dobije te stvari koje ne želite a onda pokušate da se na neki način toga oslobodite, ono što se dešava je da vi mnogo više investirate sebe u to nego što ga oslobađa te ili otpušta te, tako da bi bilo bolje da pre nego što imate zakasnelu reakciju na to, to je kao da ne zakucate taj segment namere, vec je na neki način zbunite, i to je jaka reč, ali ipak prikladna, nesvesno zbunite taj segment u svom danu i  tada vi na neki način idete saplicući se i šta god da naiđe, naiđe, a onda dođete u fazu da morate da reagujete i tada je sve to mnogo teže, ustvari toliko teško da smo mi o tome govorili i ovo je možda ono na šta ste vi ustvari mislili, da ga samo otpiše te onda kada nešto krene naopačke, samo prihvatite njegov momentum, zamah, otpišite ga i lezite da odspava te što pre. Ili meditirajte što je pre moguće. Ili idete u šetnju ili idite na trčanje. Ne pokušavajte da to rešite.

Da li ste ikad pokušali da razresite neku svađu i raspravu sa nekim? To je nemoguće jer su svi oni na neki način pametniji od vas ili bar oni tako misle.

Dakle samo ga otpustite, ali u napred se pripremite za ono što je sledeće. Evo da bolje razumete, a to je da mi nismo definisali ovo tako jasno ranije. Vaše pitanje u stvari na najdirektniji navin zahteva naše objašnjenje , ovo će vam se svideti. Dakle vi razumete koncept mreže, na neki način ima smisla zar ne, da ja imam tu neku vibracionu bazu i da kada zakoračim u tu moju potpuno moć sve ide mnogo bolje. Dakle evo mene ovde u toj mrezi i osećam se dobro i razmišljam o nečemu što je negde tamo daleko, možda o rođenju beba koje još uvek nisu ni za čete ili o nekoj vezi, a da još uvek nisam sreo osobu ili o poslu koji ću nekad raditi koji još uvek nisam započeo ili se pripremio za njega, znači nešto što je daleko u budućnosti.

E pa što dalje to nešto jeste više vas navodi na to da budete generalni, uopšteni o svemu tome, jer kada pokušavate da budete specifični, detaljni, o nečemu što još uvek nemate, o čemu još uvek nemate informacije vi samo postajete frustrirani i čini da se osećate kao da vam to nešto nedostaje tako da što ste uopšteniji u smislu –  biće super, živeću sretno do kraja života; toliko se radujem jedva čekam da se sve stvari poklope; znam da ću znati onda kada to budem video i ne moram u ovom trenutku da sve o smislim; stvari uvek funkcionišu za mene; znacu šta treba da uradim kada bude pravo vreme biću vođen pri svakom koraku. Ove uopštene izjave dozvoljavaju vašoj energiji da bude jasna i cista a to je potrebno za vas da bi dobili sve što je u vašem vorteksu ili da postignete tu mrežu koja dozvoljava svemu što je u vašem vorteksu da jednostavno uplovi u savršenom vremenskom trenutku i savršenim redosledom jedino što je potrebno za to je da vi zadržite taj glatki energetski šablon i to je ono sto je moć meditacije. Meditacija vas vodi u taj najopštiji deo čiste vibracije; kada je meditirate vi zaustavljate misli, kada zaustavljate mislim vi zaustavljate otpore. A kada nema otpora sve može da uplovi u vaše doživljaje.

Znači što je to nesto dalje tamo negde, vi ste onda mnogo generalni to jest mnogo  uopsteniji. Ali hajde recimo da vi sedite ovde u ovoj sobi i znate da želite da budete u ovoj stolici za pitanja i već ste definisali da želite da budete prvi u ovoj stolici; sada je vreme da budete specifični o tome, drugim rečima sada nešto manje uopšteno, nešto više specifično ili detaljnije kao na primer:

 • ja stvarno mislim da bi bilo zabavno biti u toj stolici;
 • bas mi se sviđa ideja o tome da imam dijalog sa Abrahamom;
 • meni se zaista sviđa ideja da imam svestan dijalog u kome mi razmenjujemo komunikaciju; u kome ćemo biti na istom vibracionom nivou i naše misli idu izvan onoga što su bile ranije.

Dakle mnogo specifičniji, detaljniji razgovor.

Na primer kada uđete u svoj automobil da idete negde budite prisutni budite totalno specifični u detaljima:

 • ja ću da stavim svoje ruke na volan
 • ja ću da obratim pažnju na ono što radim
 • Ja ću da uživam u ovom trenutku
 • ja ću svesno da se uključim sa svim drugim vozačima
 • ja ću imati tačan osećaj šta drugi rade na putu
 • ja ću biti jedno sa mojim vozilom
 • ja ću imati sve u svojoj blizini, u mojoj svesnosti

(Bilo da koristite svoja fizička čula, jer vi koristite svoj sluh mnogo više dok vozite nego što to shvatate i primećujete.)

 • ja ću koristiti moja fizička čula, ja ću koristiti moje oči i moje uši
 • ja ću biti jedno sa mojim automobilom, ali ću osetiti i  intuitivno šta drugi vozači oko mene rade.

To je zaista detaljan razgovor koji imate se samim sobom, samo što niste zakoračila u svoje vozilo, dobro je da budete što specifičniji, što detaljniji; ne želite da budete u onom generalnom stanju u smislu šta god bude biće ili stvari uvak funkcionišu za mene, mislim da ću da dremnem dok vozim. Dakle dok vi idete kroz vas dan i strah postane aktivan Da li je tačno da vi treba da prestanete da pokušavate da ga raščisti te i sve te nesigurnosti u vezi sebe ili samo treba ignorisati? Vi možete da razmišljate generalno, drugim rečima ukoliko to nešto uočite ranije, pa ste u stanju da ne ulazite u detalje…

Ali šta kad je stvarno aktivno, kad je strah aktivan i zakon privlačnosti vam donosi još više misli i vi osećate strah?

Dakle momentum, taj zamah je već tu i to je ono što nam vi pomažete da vam saopštimo, a to je da kada već postoji taj momentum, taj zamah, ono što momentum jeste, a to je da se mreža popunjava; tako da treba da postavite sebi pitanje iz koje baze podataka ove stvari ili misli dolaze; drugim rečima, koju ja to mrežu imam koja se trenutno dešava i odakle je dovlačim i ako imate negativnu emociju onda to znači da je dovlači te iz mesta iz koga ne želite da dolazite tako da sada želite da uradite šta god vi možete da zaustavite to.

Da gledate televiziju jednostavno bi pritisli dugme i promenili frekvenciju i dobili potpuno novi kanal, ali nije uobičajeno da ćete to uraditi onog trenutka kad je momentum već krenuo zamah vaših misli je vec krenuo, tako da je to trenutak kada mi zakoračimo unazad u nešto više bazično; vraćamo se u ono što je više generalno, uopšteno i to što pre možemo.

Rekli bi ste sebi stvari poput:

 • ja ne moram da rešim ovo upravo sada,
 • ja ću samo jednostavno da dozvolim da ovaj momentu iščezne – neće dugo trajati jer ne moram sa ovim da se suočim sada.
 • Očigledno da moju tačku privlačnosti koja se trenutno dešava ja želim da promenu,
 • ali u ovam trenutaku nije baš neophodno da to uradim.

Dakle na taj način vi se distancirate od toga čineći ga sve više i više generalnim, uopštenijim a onda ponekad možete da kažete- ja znam da postoji nešto u osnovi ovoga do čega ću doći; i ponekad će osnova toga doći upravo u tom trenutku, drugim rečima ponekad vi ćete imati dovoljno jasnost uma bas tada

Ako ste stajali u svojoj mreži često onda ući u nju ili izaći iz nje postane na neki način fleksibilna igra i u stvari to je ono što mi želimo za sve vas, jer mi ne želimo da vam ikada damo utisak da vi treba da uđete u vortex ili da vi morate da uvek budete u poravnanju sa onim ko ste vi pre nego što ste ušli u fizičko telo ili sve ovo što ste postali, jer vi želite da svedocite i da razvrstavate ekspanziju širenje, jer to u stvari zavisi od novih informacija i novih prilika da modelirati glinu.

 Ja osećam da sve više ulazim u vortex a onda se pojave nesigurnosti ili strah postane aktivan i ja želim da ga napadnem, da ga raščistim očistim

Ali pogledajte na ovaj način- za vas je kompliment kada se nešto pojavi snažno i jasno i neprijatno, jer to znači, Ja sam načinio tako dobru mrežu da kada se nešto u njoj ističe, prkosi ili nije u skladu sa njom ja to prepoznajem u samom startu. To je ono kako bi mi objasnili sebi – ja osećam ovo na tako jak način zbog toga sto ono što ja stvarno jesam je nešto totalno drugačije nego što je ovo, šta god to bilo; I ako to prihvati te kao svoju ličnu aktivnost, kao nešto u vezi čega vi možete nešto da uradite, drugim rečima ako ne okrivljuje te druge jer to nije nešto što neko drugi čini pogrešno, već je to samo dokaz nesklada koji ne želim, nesklada koja ne moram da imam, nesklad koji mogu da eliminišem iz svojih doživljaja svojim skladom.

Dakle ovo je jako dobar razgovor:

 • može li nesklad da postoji ukoliko ne postoji sklad,
 • može li disharmonija da postoji ukoliko ne postoji harmonija
 • možemo li da znamo šta ne želimo ako ne bi znali ono što stvarno želimo.

Dakle nije li ovo što ovde govorimo, zar ona nije u stvari dokaz nečega što je u stvari jako dobra stvar. Dakle zar ne želite da prestanete da govorite- oh ja osećam negativnu emociju što znači da mora da radim nešto pogrešno; već suprotno je istina, vi ne radite ništa pogrešno vi radite nešto ispravno, vi koristite svoje vođenje.

Jerry je imao običaj da se šali sa Ester stalno, jer voze ovaj veliki autobus niz autoputeve i ništa ne pruža veće zadovoljstvo za Ester od tog otvorenog puta i s vremena na vreme bi skrenula duž onih malih izbočina na putu ponekad bi to radila samo da privuče Jerryj-evu pažnju, jer je ona za volanom sama sa sobom dok bi on nešto pozadi radio, tako da kada bi ona to uradila on bi odmah došao, jer ko zna, mozda zavrse u zbunju! ali kada osetite te male izbočine na ivici puta zar vam nije drago na neki način što ih osećate; za nije dobro da ste prepoznali da ste na ivici svog poravnanja, na ivici svoje prave ličnosti i da treba da se vratite u centar.

Cmok i sijajte kao zvezda, jer vi i jeste zvezda svog zivota!

Kraj teksta
Share

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorije

Najnoviji clanci

Teme

Podeli

free web stats