Lepota i zdravlje – da li zavise od trenutne mode?

lepota i zdravlje

Izgleda da nasa lepota i zdravlje zavise od godine u razvoju ljudske rase, bar ako slusamo strucnjake to tako „ispada“. Razumem da se radi o progresu, novim dostignucima, novim saznanjima, ali, „alo bre – ko je ovde lud?!!!!!

“Na primer,  1987 krenuli su sa jojobom kao eliksirom svog zdravlja i lepote, svi proizvodi za negu bili su odlicni samo ako u sebi imaju jojobu- bar u tragovima.A onda, oko ’93  zaboravise na jojobu i krenuse u voce- voce u kremi za lice, voce u mleku za telo, voce u jelovniku, cak i vocne nijanse sminke.

Zatim sledi Aloja vera- u to vreme, oko ’98, taman posla da ne pijes eliksir od Aloje- ti si drzavni neprijatelj, ma nema veze sto ti je muka i imas nesvesticu, ti pijes jer tako strucnjaci kazu- TO JE DOBRO ZA MOJE ZDRAVLJA (spolja i iznutra).

I tako se redjaju

Iz godine u godinu- brusnica,  Ajkulino stagod, acai, med, razne „travke“,  mleko, pa ne-mleko, ….. pa dodjosmo i do masline. Sad je maslina bog i batina.

Plus, danas pre nego sto krenete u planiranje rucka ili bilo kakvog obroka, prvo morate dobro da se obavestite – „5 stvari koje nikako ne treba jesti/piti“, „10 jedinih hranljivih proizvoda“, “ ovo je jedino dobro, ono je no-no“.

Ne kazem da sve ove biljke i travke i zivotinje nemaju zdrave sastojke koji nam mogu pomoci da odrzimo ili poboljsamo svoju lepotu i zdravlje, ali da tako brzo zaboravimo na jedno i krenemo u novo, da tako olako manipulisu nasim telom i umom i bicem, da zaboravljamo beneficije jedne stvari zato sto su strucnjaci napravili novu liniju koja se sastoji iz neceg drugog – e to nikako ne mogu da svarim!

Share

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.