Meditacija za pocetnike – video

meditacija

Evo i to konacno uradih- video serijal “meditacija za pocetnike“. Nadam se da ce vam pomoci da naucite da meditirate sa lakocom. Nije meditacija nikakav “bauk” koji samo tamo neki specijalni ljudi, na osamljenim visinama Himalaja ili u tisini pustinje, mogu da urade. Niti vam za meditaciju trebaju neke specijalne vanzemaljske duhovne sposobnosti. Svi to mozemo. Razlika izmedju vas i onih gurua i duhovnjaka je samo u tome sto se oni nisu plasili da su nesposobni da meditiraju, pa su sebi dali vreme i vezbali, vezbali, vezbali, i naucili. Meditativno stanje ili alfa stanje uma je nase prirodno stanje uma, koje smo mi negde usput zaboravili zbog suludog pokusaja da kontrolisemo svaki minut naseg zivota. Pa i ako vam je to cilj- kontrola, kroz meditativno stanje je mnogo efikasnije to postici.

Necu ovde mnogo da duzim, pogledajte klipove i ako vam prija to sto cujete, probajte. Nadam se da sam kroz njih uspela da razjasnim neke zablude i pomognem vam da, ako nista drugo:

  • naucite da ispravite kicmu
  • naucite da pravilno disete;
  • naucite da opustate telo;
  • naucite da date sebi dozvolu da gresite – sto je bitna lekcija u radu na sebi
  • naucite se strpljenju – jos jedna bitna lekcija u radu na sebi
  • naucite da vi nista gori od drugih, da niste manje vredni – takodje bitna lekcija za sve nas

Ako samo ovo naucite iz videa o meditaciji to je veliki uspeh za vas, a i za mene. Budisti kazu da je greh ne prenositi znanje- eto, bar taj greh da nemam na dusi 🙂 . Ako probate, ostavite komentare, volela bih da cujem vase iskustvo i generalno vase misljenje o meditaciji.

Cmok i sijajte kao zvezda, jer vi i jeste zvezda svog zivota!

Kraj teksta
Share

You may also like...

1 Response

  1. June 22, 2020

    […] vežbe disanja i zaspim pre nego što i završim sa meditacijom. Zašto? Kako? Pa vrlo jednostavno. Opustila sam se, otpustila misli koje su me nesvesno optrećivale, dozvolila sam mom telu i umu da se opuste. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorije

Najnoviji clanci

Teme

Podeli

free web stats