O zdravlju – sve je povezano

Ono što većina ne zna, ali bi trebalo da konačno shvati i prihvati, je da zdravlje nije neka posebna oblast našeg života koja ima veze samo sa našim telom. Kroz vekove metafizika nam govorim jedno te isto, a to je dan naše zdravlje zavisi od naših misli, verovanja, životnih stavova. Mi se oslanjamo na lekove i doktore ili ne alternativnu medicinu i tim lečimo samo posledice, bolove tela. Pritom zanemarujemo uzrok, jer nas niko nije naučio šta su uzroci i odakle potiče bol, tj. da bol i bolesti stvaramo, kreiramo sami kao i sve drugo u svom životu. I kao što rekoh to radimo svojim mislima i verovanjima, svojim životnim stavovima, a onda pijem lekove ili operišem ono što nas boli u telu. Mislimo da smo time otklonili ono što nas je mučilo, bolelo, ali posle određenog vremena zaboli nas nešto drugo, neki drugi deo tela i krećemo ponovo na put lečenje tela. Šta god da lečimo ili navodno izlečimo u našem telu postigli smo samo jedno, a to je da smo dobili na vremenu da se pozabavimo svojim mislima, svojim verovanjima, svojim životnim stavovima, rečima koje izgovaramo, kako bi otklonili pravi uzrok toga što nam se desilo da se ne bi vraćalo ili izrazilo kao neki drugi bol,tj. problem u telu.

Evo jednog primera.

Moja majka je godinama imala migrene da bi koriscenjem jednog alternativnog načina ti bolovi odjednom prestali. Bila je bez bolova, bez migrene pet godina. Međutim pošto nije želela da se menjam, da promeni svoj način gledanje na život, u pozitivnom smislu, migrena se vratila posle tih pet godina. Lekom joj je njena dusa, ili vise ja ili nazovite to kako god hocete, dala vreme da otkloni pravi uzrok migrena. Na njoj je bilo da li ce to uraditi ili ne.

Sve oblasti naseg zivota, zajedno, cine nase bice

Dakle, ono što svi treba da shvatimo je to da bolovi tela nisu neka posebna oblast našeg bića. Zdravlje nije posebna fascikla u našem životu. Mi smo jedinstveno biće i sve oblasti naše života su povezane i to je ono što je u stvari i najbolja vest za nas. Kada radimo na uzroku bolova ili bolesti, na isceljenju tela mi time radimo i na svim ostalim oblastima našeg života. Metafizika kaže, recimo, da je jetra sedište ljutnje, ogorčenosti, razocaranosti, primitivnih emocija; da osoba ima tendenciju da se stalno žali i iznalazi opravdanja za sebe i svoje postupke kako bi zavarala sebe, ali se u suštini stalno oseća loše; nigde i ni u čemu ne prepoznaje ljubav već samo nešto loše; razočarana je u sebe, u ljude, u život.

Ako takva osoba počne da menjam svoj način gledanja na svet oko sebe, da menja svoje misli i verovanja, prestane da se ljuti na sve i svakoga pa i na sebe, ona time gradi osećaj mira i spokojstva u svom umu, a time automatski i u svom telu. Počinje da razvija ljubav i razumevanje sebe i drugih, što dalje doprinosi osećaju mira i spokojstva, osećaju poverenja u sebe i druge. Jednom rečju, dozvoli sebi da voli, da oseća ljubav i da bude voljena. Šta se onda dešava ili kako se to onda odražava na druge oblasti njenog života? Recimo ta osoba je imala šefa koji je u njoj stalno pobuđivao bes i ljutnju. I ako sada leceći uzroke bolesti jetre, menjajući svoje misli i životne stavove, počne da razvija ljubav i razumevanje prema sebi i drugima njena reakcija na šefa će biti drugačija; sagledaće ga na neki drugi nacin, iz ugla razumevanja zašto on u njoj pobuđuje osećaj besa, zašto se ponaša tako kako se ponaša. Tim razumevanjem njega i sebe menja svoj osećaj, jer više nema razloga da bude ljuta- vidi pravu istinu, vidi kakva je to osoba i ma koliko daje on loša osoba njegovo ponašanje samo pokazuje da je on i sam pun frustracija, razočaran i slično. Automatski bes i ljutnja koji je ranije osećala prema šefu se transformiše, jer sahvata da njegov odnos prema njoj nije lične prirode, već da je on samo običan čovek od krvi i mesa sa svim svojim mukama i problemima. Osećajući spokojstvo i mir unutar sebe, osećajući ljubav prema sebi, ona tu ljubav i razumevanje sada zrači iz sebe u smislu određene energetske vibracije i njen šef se više ne oseća ugroženo u njenom prisustvu, već oseća iz nje tu energiju ljubavi i razumevanja tako da više nema razloga da se štiti tim što će da je napada ili kritikuje ili bilo kako ispoljava bes i ljutnju.

Znači sve oblasti našeg života su povezane imaju uticaj jedna na drugu. Radeći na uzrocima bolova u telu menjamo sve u našem životu. Isto tako radeći na uzrocima našeg nezadovoljstva nekom drugom oblasti našeg života, na primer radeći na odnosima sa ljudima, mi u isto vreme radimo, to jest taj rad pomaže i našem telu da se isceli ili bude još zdravije.

Odakle krenuti

Za sve one koji me pitaju odakle da počnem u radu na sebi, jer imam mnogo toga što želim da promenim ili što ih trenutno muči, ovo je odgovor. Odakle god da pocnete, od bilo koje oblasti vašeg života, bilo od tela ili od uspeha, prosperiteta, bilo čega, nije važno, jer se to odražava na sve oblasti vašeg života.

Samo napred punim jedrima J

Cmok i sijajte kao zveza, jer vi i jeste zvezda svog zivota!

Kraj teksta
Share

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorije

Najnoviji clanci

Teme

Podeli

free web stats